Back to top

"Adéu-siau currículum"

La sociòloga Marina Subirats ha reflexionat sobre el model educatiu en el cicle de conferències organitzades per la Fundació Reddis. La catedràtica assegura que el projecte de l'Escola Nova 21 és la fórmula encertada cap a on ha de caminar l'educació del país per tal de formar persones. Per Subirats l'època de formar-se tant sols per sortir al mercat laboral és història.
Conferència "Quina educació necessitem" de la sociòloga Marina Subirats a la Fundació Reddis

El model educatiu actual està caducat i l'educació per tant s'ha d'encaminar a formar persones i no tant sols a transmetre coneixements, ja que la majoria dels alumnes tenen accés a la informació. Aquesta és la formula recolzada per la catedràtica emèrita en Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona Marina Subirats, subscrivint el model educatiu que planteja l'Escola Nova 21. I en aquesta línia ha afirmat que el pes que han tingut fins ara els títols i els currículums hauria de minvar en el sistema educatiu, ja que l'educació no s'ha de pensar com una eina per accedir al mercat laboral.

"El món de fer gent que s'adapti a la jerarquia i que sigui dòcil s'ha acabat", per això, "les persones hauran de tenir cada vegada més la capacitat de fer el seu propi projecte", ha reblat la sociòloga. Per la qual cosa, Subirats ha considerat que "necessitem formar persones molt autònomes i amb molta confiança en si mateixes".

Subirats ha negat també que l'Escola Nova 21 sigui elitista "si comencem a dir-ho evidentment frenem a les escoles que volen tirar endavant i no es pot frenar el progrés".

La catedràtica, acompanyada pel filòsof i director de l'Escola Europea d'Humanitats Josep Ramoneda, ho va explicar durant de la segona de les tres ponències organitzades per commemorar el vint-i-cinquè aniversari de la Fundació Reddis. L'economista Anton Costas serà l'encarregat de tancar el cicle el proper 6 de juliol. La conferència tractarà sobre les desigualtats socials.