Back to top

Adéus i benvingudes en el primer entrenament de l'any

Édgar Badia, Vítor Silva i Fran Carbia s'han acomiadat dels seus companys abans d'iniciar la primera sessió preparatòria d'aquest 2019. Mikel Villanueva i Shaq Moore ja entrenen amb els seus respectius equips.
Fran Carbia abandona l'Estadi Municipal

L'Estadi Municipal ha vist avui per últim cop a Édgar Badia, Fran Carbia i Vítor Silva, tres dels cinc jugadors a qui Joan Oliver no els hi ha pagat les nòmines endarrerides, i que ha permès, per tant, que els futbolistes siguin, per fi, lliures. Ha estat en aquesta tarda de dimecres quan Carbia i Badia han dit l'últim adéu als seus companys, i sense vestir de curt, han abandonat el Carrer Recasens i Mercader per no tornar, acomiadant-se també de la família ganxeta via xarxes socials. Mikel Villanueva i Shaq Moore fa dies que ho van fer i ja es troben a València i Málaga entrenant amb els respectius clubs que van cedir-los a l'entitat roig-i-negra. Tito se suma també a les baixes derivades a la crisi financera que ofega al CF Reus.

Ara mateix l'equip haurà de viatjar a Málaga amb només 12 jugadors professionals, i amb Querol i Olmo pendents encara de cobrar les tres nòmines impagades. Si els diners no arriben abans del 8 de gener, els dos futbolistes també marxarien i la plantilla es quedaria amb només 10 fitxes de jugadors del primer equip.

Amb cinc jugadors menys, però amb cares noves sobre el verd

L'entrenament ha comptat amb la dotzena de professionals encara vinculats al club com són Linares, Ricardo Vaz, Pol Freixanet, Mario Ortiz, Alejandro Catena, Juan Domínguez, Gus Ledes, Borja Herrera, Àlex Carbonell, Ángel Bastos i també Yoda, que no té fitxa, i Isaac Cuenca, sense contracte. Amb ells, nou jugadors del filial han completat la plantilla: Chechu Grana, Martí Vilà, Gonzalo, Enri, Alfred Planas, Guerrero, Reina, Arnau Gaixas i Gori López.

El malestar pot acabar amb el CF Reus

La situació tensa que s'ha viscut els últims dies al vestidor pot portar conseqüències. S'ha especulat sobre la possibilitat que els jugadors no disputin el partit d'aquest dissabte a Málaga, un fet que suposaria una greu represàlia a la plantilla en l'àmbit esportiu.

Segons el Codi Disciplinari de la Real Federación Española de Futbol, la penalització es duria a terme, en primera instància, en l'àmbit esportiu, anotant un resultat de 3 a 0 a La Rosaleda, i també descomptant tres punts al Reus a la classificació de LaLiga123. Les conseqüències econòmiques però no serien el de menys, ja que s'hauria d'indemnitzar al Málaga i pagar una multa que oscil·la entre els tres mil i dotze mil euros. En el cas de repetir-se la mesura de protesta, el Reus seria expulsat de la categoria.

Davant aquest panorama, i amb els treballadors i cos tècnic encara sense cobrar, els aficionats solament poden llepar-se les ferides tot desitjant un compra immediata i molta sort a tres pilars fonamentals del club en la cerca d'un nou equip que els doni calor.