Back to top

AENA acomiada 14 fixos discontinus a l'Aeroport i la UGT hi veu 'mala fe'

El sindicat qüestiona que es contractessin persones en plena crisi del coronavirus que van haver de venir de fora, buscar-se un pis i renunciar a prestacions i que ara se'ls ha acomiadat.
reus

La UGT critica que AENA, amb majoria accionarial estatal, no faci cas dels decrets estatals i acomiadi una quinzena de treballadors "sense atendre a cap ètica i fent una ostentació de mala fe".

Segons el sindicat, l'1 d'abril de cada any es contracten 14 treballadors en modalitat de fixos discontinus. Un procediment que enguany es va posar en marxa a principis de març, en plena amenaça pel coronavirus. 

Dels 14 treballadors convocats, 5 ja havien treballat a l'Aeroport la temporada anterior. Els 9 restants eren noves contractacions. "Es van incorporar a la feina començat el mes de març per a realitzar el seu període de formació. Alguns estaven cobrant prestació per desocupació i altres tenien contractes en altres aeroports i organismes públics als quals van haver de renunciar", expliquen des de la UGT. 

Mala fe i poca ètica

El sindicat explica que "alguns d'ells van buscar habitatge de lloguer, amb la despesa que comporta desemborsar l'import d'un mes per avançat, fiança i import de despeses d'immobiliària", i que el divendres 20 de març després de les mesures econòmiques aplicades pel govern espanyol, "l'empresa els va comunicar que a causa de l'emergència de l'COVID-19 no els oferia el contracte de Fix Discontinu i que a partir d'l'1 d'abril es queden sense feina i sense possibilitat d'acollir-se a cap tipus de prestació recollida en el reial decret del govern espanyol".

Expliquen des de la UGT que els cinc treballadors que ja havien estat a l'aeroport l'any passat, haven signat el nomenament per començar el dia 1, "AENA, presumint d'una falta d'honor desmesurada, els comunica que deixa sense efecte el comprmís fins l'1 de juny del 2020". La UGT critica que l'empresa, que depen del Ministeri de Foment, sigui la primera en saltar-se el Reial Decret del govern espanyol. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades