Back to top

Agost més tranquil tot i la forta demanda d'aliments

El Banc dels Aliments atén actualment, a través de les diferents entitats, unes 30.000 persones de tota la demarcació, el que suposa un augment del 40% des de principis d'any.

El Banc d'Aliments i el menjador social no descansen durant el mes d'agost. El menjador social reparteix actualment un centenar de menús al dia i una quarantena de carmanyoles a domicili quan en plena pandèmia, va arribar a repartir uns 200 menús diaris. 

Preveuen un octubre difícil

Les dues entitats ja estan preparades per afrontar un possible repunt de la demanda a principis dels mesos de setembre i octubre. En un primer moment, durant l'Estat d'Alarma, els serveis socials de la ciutat van arribar a atendre unes 700 famílies més de l'habitual. Mesos després, a mitjans de juliol, la xifra s'ha reduït fins a les 450 famílies. Malgrat aquest descens, la demanda d'aliments d'aquest estiu ha estat molt més alta que la d'anys anteriors. 

'Molt agraïts de les diferents ajudes'

Les entitats han pogut fer front al gruix de la demanda gràcies a les diverses iniciatives i ajudes que han aportat les diferents institucions. De fet, l'Ajuntament de Reus ha anunciat recentment unes ajudes de 700.000 euros, dels quals ja ha gastat més de la meitat durant el període del 16 de març fins al 31 de juliol.

Paraules clau:

Notícies relacionades