Back to top

Aida Fàbrega i John Galindo s'imposen al triatló de Cambrils

SILVIA ANDREO

Aida Fàbrega del Reus Ploms i John Galindo, del Prat Triatló han estat els vencedors del tercer triatló de Cambrils. Més de 800 persones han participat aquest diumenge en aquest esdeveniment esportiu que està entre les cinc competicions més nombroses i més importants de Catalunya.

El triatló de Cambrils ha reunit per tercer any consecutiu més de 800 triatletes, un nombre una mica menor que en la darrera edició.  El participants han pogut optar per la modalitat olímpica i completar1500 metresnedant, 40 sobre la bici i 10 de cursa a peu, o per la modalitat sprint de menys dificultat.

A les 8 del matí els esportistes de la distància olímpica federats s’han tirat a l’aigua per completar les dues voltes del circuit. 3 minuts més tard ho han fet els no federats que només han hagut de fer una volta. En poc més de 20 minuts els més ràpids han tornat a trepitjar la sorra de la platja de Cambrils.

El primer en sortir ha estat John Galindo, guanyador del triatló seguit de Raul Gómez el seu principal rival durant les dues primeres proves.

Després de nedar i sense perdre temps han agrafat les bicicletes per començar a pedalejar. L’ultima prova de la triatló és la cursa a peu pel passeig marítim de Cambrils. Aquesta ha estat clau per decidir el vencedor, tant en dones com en homes en la modalitat olímpica.

John Galindo ha entrat a meta 20 segons abans del seu perseguidor i Aida Fàbrega del Reus Ploms s’ha escapat de la seva principal perseguidora Bárbara Bassilatos per entrar a meta la primera.

Pel que fa a la distància sprint Albert Parreño i Anna Flaquer, els dos del Fasttriatlon han estat els campions.

Triatletas arribats de tota Catalunya s’han donat cita en aquesta important prova. Alguns repeteixen en aquest triatló, d’altres hi participen per primer cop.

Amb aquest tipus d’esdeveniments, el municipi de Cambrils torna a demostrar perquè està considerat un destí de turisme esportiu.