Back to top

Aigües de Reus substituirà els comptadors per models electrònics

Aquest nou servei permetrà a la ciutadania conèixer en temps real el seu consum d'aigua, així com rebre alertes per possibles fuites. Fins ara ja s'han instal•lat 14.000 d'aquests nous comptadors en diversos barris de la ciutat, i s'espera renovar-los tots abans de 2022.
Ja s'han instal·lat 14.000 nous comptadors

Reus ja té operatius i en funcionament els primers comptadors d'aigua electrònics en diversos barris de la ciutat. Aquest nou model de servei amb telelectura permet a la ciutadania conèixer en temps real el seu consum d'aigua, així com rebre notificacions via correu electrònic o SMS de possibles fuites o excessos de consum. Fins ara ja s'han instal·lat 14.000 nous comptadors i s'espera renovar-los tots abans de 2022. Una millora que canviarà notablement el servei d'aigües a la ciutat. "Fins a dia d'avui teníem una lectura cada dos mesos, sempre i quant l'inspector pogués arribar al domicili. Ara estem multiplicant per 1.500 les dades que hem de gestionar: aquests comptadors emetran senyals cada hora", reconeix el regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio.

Aquest sistema innovador està en consonància amb la filosofia de les 'Smart Cities', i ofereix un ventall de possibilitats noves que l'usuari pot fer a través d'una plataforma online i un perfil personal. El fet de poder gestionar les dades de manera automàtica també suposa l'eliminació de les lectures dels comptadors, amb la qual cosa s'optimitza temps i es minimitzen errors, i un estalvi anual que segons el consistori arribaria al 150.000 euros.