Back to top

Ajornament de l'exigència del B2 a les universitats

La normativa que obliga els estudiants a acreditar el nivell B2 d'una tercera llengua per obtenir el títol es prorroga quatre anys. El nivell d'exigència marcat per la Unió Europea es redueix pel baix coneixement d'una tercera llengua. Ara les universitats catalanes només demanaran el nivell B1.
Llibres d'anglès

El Consell Universitari de Catalunya ha aprovat una moratòria de quatre anys perquè els alumnes presentin el nivell B2. Fins ara, la Generalitat demanava aquest nivell als estudiants per tal d'assolir el títol universitari. L'exigència del nivell B2 es va iniciar a partir de la promoció 2014/2015. Alguns dels estudiants es mostren descontents amb la gestió de la normativa que exigia el B2.

Algunes universitats, com la UAB, ja van manifestar des d'un bon inici el seu desacord amb aquesta normativa. Tot i que els alumnes han fet classes d'anglès des de la primària, els estudiants que arriben als graus universitaris no assoleixen un bon nivell de la tercera llengua.

L'exconseller Jordi Baiget ja va advertir que el 25% dels alumnes de tercer grau encara no disposaven del nivell d'una tercera llengua i que, segurament, acabarien la carrera sense obtenir-lo.

Els centres universitaris continuaran acceptant títols del nivell B2 i entregaran als alumnes l'acreditació del Suplement Europeu al Títol, un document que unifica tota la informació dels estudis cursats.

Notícies relacionades