Back to top

Ajuntament i Generalitat segellaran dilluns el traspàs del Sant Joan

Una sessió plenària extraordinària a Reus i una Junta de Govern a Barcelona. Aquest serà l'escenari amb el qual es ratificarà un conveni que permetrà que el CATSalut es faci càrrec de l'Hospital Sant Joan i del de Móra d'Ebre.
Hospital Sant Joan

El regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, ha anunciat aquest dimecres al vespre que el pròxim dilluns, 23 de desembre, es durà a terme el primer dels tràmits administratius per tal que la gestió de l'Hospital Sant Joan passi a mans del CATSalut. Serà en un ple extraordinari a la capital del Baix Camp que tindrà lloc, simultàniament, amb una Junta de Govern a la Generalitat. 

El conveni s'estructura en diversos punts. El principal és que el Sant Joan passarà íntegrament a mans de la Generalitat. Des de l'activitat assistencial a l'edifici, passant també pels deutes generats per la seva construcció. "El que farem no és res més que retornar una competència de la Generalitat a la Generalitat", explicava Òscar Subirats.

Dues empreses públiques 

A través del CATSalut, una entitat de dret públic es farà càrrec de l'Hospital. De fet, se'n crearan dues. Una per gestionar el Sant Joan i l'atenció primària que fins ara liderava l'Ajuntament de Reus; i una segona a les Terres de l'Ebre que, almenys de moment, serà la gestora de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Un equipament que des del 1988 està sota el paraigua de l'Ajuntament de Reus, però que després que el 2018 s'acabés la concessió de l'activitat assistencial, la Generalitat havia reclamat. 

Segons Subirats, el conveni contempla que "l'Hospital Sant Joan mantindrà la cartera de serveis" i que "tots els treballadors mantindran els mateixos drets i condicions". 

Òscar Subirats

La fi de tres anys de calvari

Aquest serà el primer tràmit administratiu per posar punt i final a una negociació que s'ha fet eterna. Abans d'esclarir definitivament l'assumpte, caldrà la signatura física del conveni, amb la presència dels consellers de Salut i Economia de la Generalitat, així com també l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. 

Tot plegat, però, ha de servir per deixar enrere anys d'incertesa, balanços negatius, causes de dissolució i moviment de reserves econòmiques. Després d'una primera solució, amb la creació d'un consorci que havia d'entrar en funcionament el 2018, el 155 i els canvis de govern a la Generalitat i a l'Ajuntament, han alentit el procés, que també ha patit una transformació evident fins a convertir-se en el que se signarà el pròxim 23 de desembre. Fins al darrer moment, de fet, han existit dubtes al voltant de la seva confecció. Fins al punt que el Delegat del Govern català a Tarragona, Òscar Peris, assegurava fa poques setmanes que les negociacions encara es podien allargar mesos. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades