Back to top

Albert Batet, protagonista de la segona conferència del cicle de la Cambra

El candidat de JuntsxCat a Tarragona ha incidit en la necessària col·laboració dels agents del territori per aconseguir els fonts europeus de recuperació.

No podem perdre l’oportunitat que representa per la demarcació de Tarragona la possibilitat d’accedir i d’aconseguir els Fons Europeus de recuperació”. Així s’ha expressat el candidat de JuntsxCat, Albert Batet, durant la segona sessió del cicle ELECCIONS, ECONOMIA I EMPRESA que organitza la Cambra de Comerç de Reus.

Batet ha advertit de l’amenaça que suposa el centralisme estatal a l’hora de poder garantir un repartiment equilibrat d’aquests Fons que són molt necessaris per confortar la situació que viu el territori amb l’afectació per la pandèmia. I en la mateixa línia ha volgut apuntar a la necessària cooperació territorial per garantir l’èxit d’aquest objectiu. El discurs de Batet, a partir de les qüestions concretes que li ha plantejat la mateixa Cambra, ha estat molt centrat en el sector turístic, atenent la seva importància en la realitat econòmica de la demarcació recordant que representa el 20% del PIB a casa nostra.

En aquest sentit ha apuntat el paper que pot jugar l’Aeroport de Reus per afavorir la recuperació del sector, amb la creació d’un corredor segur per garantir l’accés dels visitants. Precisament sobre l’aeroport s’ha posicionat a favor del reinici de les obres l’Estació Intermodal Central, una obra de titularitat estatal que continua paralitzada des de fa anys i que la Cambra reivindica de manera existent. En qüestions de mobilitat el candidat independentista ha subratllat el seu compromís per reclamar major dotació per l’Autoritat del Transport Metropolità del Camp de Tarragona i, també, per impulsar la creació de l’ATM de les Terres de l’Ebre.

Les infraestructures, la gran reclamació del territori

Sobre infraestructures ha posat en valor el consens territorial existent per reclamar el desdoblament de la C12, coneguda com l’EIX DE L’EBRE, entre Amposta i Lleida. Batet també ha tingut ocasió de dibuixar les línies bàsiques del model comercial que proposa la seva formació, amb una potenciació del comerç tradicional a qui reclama, això sí, capacitat d’especialització. I ha assenyalat l’oportunitat que representa l’aplicació de les APEUS per poder executar un model que revitalitzi els centres de la ciutat.

Sobre energia ha denunciat la situació que viuen les comarques de Tarragona, amb una xarxa de distribució deficient i amb un consum elevat d’energia que, paradoxalment, no es conforta des de les companyies elèctriques amb descomptes equitatius per les empreses el que mina la seva competitivitat. Finalment s’ha referit a la Llei de Cambres, recordant el compromís de JuntsXCat en el tràmit parlamentari durant la passada legislatura i la voluntat de garantir la seva aprovació, en un futur immediat, per afavorir la indispensable activitat de les Cambres.

Dilluns, el PSC

El cicle ELECCIONS, ECONOMIA I EMPRESA que organitza la Cambra i que es pot seguir, en directe i en diferit, als Canals de la corporació a You Tube, Facebook, Linkedin i a la mateixa web, es reprèn dilluns vinent a les 17.30h amb la participació de la candidata del PSC, Rosa Maria Ibarra.

Paraules clau:

Notícies relacionades