Back to top

Alforja dona la benvinguda al nou gegant Baleta

Alforja ha celebrat aquest cap de setmana diversos actes de presentació del seu nou gegant Baleta. Malgrat que la pluja ha impedit fer la pujada a l'Ermita de Puigcerver, la colla ha celebrat una missa de benedicció de la figura i una ballada amb els gegants de Tàrrega i els diables de la vila com a convidats.
Alforja dona la benvinguda al nou gegant Baleta

En Baleta és el nou gegant que la Colla de Gegantera i Grallera d'Alforja ha incorporat com a element festiu del poble. Malgrat que la pluja no ha fet possible la pujada a l'Ermita de Puigcerver, la il·lusió i la impaciència de veure en Baleta ha fet que, durant tot el diumenge, Alforja hagi celebrat l'arribada d'aquest nou membre. El nou gegant s'ha destapat després d'una missa a l'Església de Sant Miquel per tal de beneir-lo seguit d'una ballada amb els altres gegants del poble, els Diables d'Alforja i els Gegants de Tàrrega.

El nou gegant s'ha incorporat a la colla alforgenca per tal de disposar d'una figura més lleugera. Amb només 30 quilos de pes, la nova figura és fàcil de fer ballar per als portadors i portadores del col·lectiu. En Baleta és el resultat d'un procés participatiu en el qual els vilatans van decidir quin personatge del poble havia de tenir l'honor de ser representat en forma de gegant.

En Baleta ballarà el proper cap de setmana a la celebració de Sant Miquel, participant d'aquesta manera en la seva primera festa major.