Back to top

Alforja, nova seu del Campionat d'Espanya d'Aterratge de Precisió en Parapent

Després de realitzar una prova social l'any passat que va servir d'assaig general, el municipi del Baix Camp s'estrena com a seu dins el circuit estatal d'aterratge de precisió en parapent.

Bon ambient i ganes de volar. Això és el que es respirava a Alforja aquest dissabte, que per primera vegada ha acollit una de les proves del Campionat d'Espanya d'Aterratge de Precisió en Parapent. Una trentena de participants d'arreu de l'Estat s'han enlairat des del mirador d'Arbolí per intentar fer diana en el moment d'aterrar. L'objectiu d'aquesta prova és tocar terra el més a prop possible del centre d'una diana de 20 cm de diàmetre dibuixada al punt d'arribada.

Aquesta és una modalitat poc habitual però que va a l'alça i en la que es valora la fase de l'aterratge. Normalment, s'acostumen a realitzar proves més llargues en les que els parapentistes han de passar per un circuit en el menor temps possible i en que es puntua la fase de vol. En aquesta ocasió però s'ha volgut apostar per l'aterratge de precisió, ja que és un tipus de prova que atrau un major nombre de públic, que es pot concentrar a la zona de la diana, i amb la que es crea més expectació.

L'esdeveniment ha estat organitzat pel Club de Parapent a l’Aire, l'únic dedicat a aquesta modalitat esportiva a la província de Tarragona, que ha posat els mitjans necessaris per poder-lo realitzar. L'any passat ja es va desenvolupar una prova a mode d'assaig general, que va tenir molt bona acollida i, per aquest motiu, s'ha decidit repetir la iniciativa en competició oficial. Els participants s'han mostrat contents de poder comptar amb una cita del circuit estatal en aquesta zona de vol i de veure que hi ha la voluntat per part dels promotors d'organitzar-la periòdicament.  

Paraules clau:

Notícies relacionades