Back to top

Alforja produeix el doble d'olives que un any mitjà

Alforja tindrà enguany rècord de producció d'olives, i és que la collita serà superior als 400.000 quilos. La xifra suposa multiplicar per dos les quantitats que es cullen en un any estàndard. A més, des de la cooperativa asseguren que la qualitat també serà òptima.
oli

De moment els pagesos d'Alforja ja han collit més de 300 mil quilos d'olives i es preveu que se superaran els 400.000. Els responsables de la cooperativa asseguren que molt bona, tant en quantitat com en qualitat. El mateix president de la cooperativa d'Alforja, Victorí Martí, diu que en "un any normal es fan 200.000 quilos d'olives, i enguany passarem del 400. Podem arribar als 450, no sé si arribarem als 500, però pel poble d'Alforja que és d'avellaner, doncs ja és un gran què". I afageix, "la qualitat de l'oli és molt bona degut a les pluges que vam tenir a l'estiu. No van ser pluges molt intenses però sí pels arbres, i més que res per l'oliver, que tenim la sort de tenir una oliva de molta qualitat".

Aquest balanç positiu ha coincidit amb una celebració de la festa de l'oli nou molt lluïda, ja que el temps ha acompanyat. Durant la jornada s'han repartit uns 2.000 esmorzars. Entre els assistents, la Marissa Virgili, de Riudoms, que diu que "a Riudoms enguany no ho han fet, i com que ens agraden aquestes coses, hem dit "doncs anem per amunt", i ja està, hem pujat tota la colla, els amics i nosaltres, i ja està, però molt bé, molt bé, i pot ser que repetim, perquè ens agrada tot això a nosaltres, anem a passar el matí".

Enguany l'oli es ven a 25 euros la garrafa, 2 euros més que en la campanya anterior. Durant la festa també s'han pogut adquirir altres productes de la zona com embotits, vi o avellanes.

Notícies relacionades