Back to top

Almoster reclama la modificació de la xarxa de sanejament

Els veïns d'Almoster es queixen que, amb l'augment de la població del municipi i l'arribada de l'estiu, la depuradora de les aigües fecals no dóna l'abast. Això comporta una contaminació de la riera del municipi que afecta directament al medi ambient.
Veí ensenyant l'arqueta

L'augment de la població que amb els anys ha tingut Almoster ha afectat directament al manteniment de la xarxa de sanejament del municipi. Les seves aigües fecals van a parar a una arqueta que, al no tenir prou cabdal, es desborda fàcilment. Això provoca que els residus acabin desembocant a la riera d'aquest municipi i es contamina constantment l'ambient.

Des del consistori es recalca que la competència és de l'Agència Catalana de l'Aigua, i qui té un projecte iniciat des del 2006 per modificar la xarxa d'Almoster i derivar-la a la depuradora de Reus, però que actualment està parat.

Per altra banda, des de l'ACA afirmen que el bombament i el col·lector en alta del municipi és gestionat exclusivament per l'Ajuntament i que, per tant, la responsabilitat del bon funcionament de les instal·lacions és seva. També asseguren que des de l'empresa atorguen fons cada any a la casa de la vila per l'explotació de les instal·lacions i que mai s'ha comunicat cap incidència al respecte.

Aquest és un problema persistent que es repeteix cada cop que venen fortes pluges i rierades, i que els veïns esperen que aviat es trobi una sol·lució.