Amb la punta dels dits

El Club de Futbol Reus Deportiu aconsegueix la victòria al Carlos Belmonte gràcies a un gol de Gus Ledes en l’última jugada de partit (0-1). Un gran xut de falta directa del portuguès fa que el Reus tingui, a només 3 punts, els anhelats 50 que garantirien, de moment, la salvació a Segona Divisió.
Gus Ledes en el partit de l'Albacete - CF Reus

FOTOGRAFIA: LaLiga123

La permanència ja és a tocar. El Club de Futbol Reus Deportiu aconsegueix sumar 47 punts a la taula classificatòria vencent l'Albacete gràcies a un gol de Gus Ledes fora del temps reglamentari. Els roig-i-negres es retroben amb la victòria a domicili després de vuit jornades sense sumar els tres punts fora de casa (14 partits en total). El premi lluny del Municipal arriba en bon moment: quan només queden 3 punts per assegurar la permanència a falta de sis jornades per finalitzar la competició regular.

El partit s'ha iniciat amb canvis en l'onze inicial habitual. La lesió de Pablo Íñiguez i la baixa per sanció de Jesús Olmo, han fet actuar avui a Tito de central. Atienza ha pogut lluir també el braçalet de capità. Máyor ha recuperat la titularitat per sanció del "killer" roig-i-negre, Lekic.

Primera meitat insípida

Un Reus molt poc ofensiu i que no ha generat ocasions clares de gol, s'ha vist pressionat ben d'hora per l'Albacete. Els blancs han gaudit de la primera ocasió del partit al minut 4, quan Badia ha actuat després d'un xut creuat des de dins l'àrea d'Arroyo. Els roig-i-negres han buscat el contraatac però els locals evitaven la sortida de pilota reusenca. L'han trobada els del Baix Camp, al minut 11, amb una genial combinació de David Haro, Yoda, Domínguez i Miramón, que el col·legiat ha anul·lat per fora de joc.

No ha estat fins al minut 18 quan els de La Mancha han tornat a provar els guants de Badia: el mur reusenc ha aturat una rematada de cap del local Zozulya. Amb l'ocasió més clara d'aquesta primera meitat, el Reus ha entrat al túnel de vestidors. Ha estat Haro qui, després d'una gran jugada individual, ha enviat la pilota a córner al 34.

Gus Ledes, premi a una definició impecable

No milloraven les coses en l'inici de la segona meitat de partit. L'Albacete ha continuat pressionant alt però no ha pogut evitar la primera aproximació del Reus. Yoda ha finalitzat una gran jugada individual que Tomeu s'ha vist obligat a aturar-la a dos temps.

Poc agressius els dos conjunts que semblaven avui no jugar-se les garrofes. Jorge Miramón ha rematat tímidament amb el cap una pilota a la sortida d'un córner. L'esfèrica ha sortit fora i el Reus no ha tingut pressa en sentenciar cap jugada. La primera ocasió perillosa en la represa ha estat obra de Dani Rodríguez al 66. El migcampista blanc ha engaltat amb la cama dreta un potent xut que ha sortit desviat per sobre del travesser de la porteria de Badia.

El Reus ha patit en els últims instants de matx davant un Albacete que ha provat sort amb els rebots. El més destacat, el del local Gaffoor al minut 90 que ha sortit també desviat per sobre del travesser. Ja al temps afegit, el Reus ha sabut aprofitar una falta de Chus Herrero sobre Fran Carbia. L'ha picat Gus Ledes per definir-la a la perfecció i transformar el gol amb una paraula: permanència (0-1).

Amb la victòria el Club de Futbol Reus Deportiu aconsegueixen ja els 47 punts que els situarien a tocar de la salvació. Sumar una victòria més en les següents sis jornades faria que el Reus s'assegurés definitivament la plaça a Segona l'any vinent. Podrà fer-ho la propera setmana davant un rival complicat: el Zaragoza de Natxo González, divendres vinent a les nou de la nit a l'Estadi Municipal.