Back to top

Un any dels Avis i Àvies de Reus per la Llibertat

Un col·lectiu que va sorgir després dels empresonaments de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i al qual s'hi han anat sumant els avis i les àvies de diferents municipis de Catalunya.
Un any dels Avis i Àvies de Reus per la Llibertat

El passat 7 de novembre del 2017, un grup d'avis i àvies de Reus van començar a reunir-se cada matí de dilluns a divendres a la plaça del Mercadal, vestits de color groc, per reclamar la llibertat dels presos polítics i exiliats. Un col·lectiu que es va anar ampliant, convertint-se amb els primers Avis i Àvies per la Llibertat. Una iniciativa que van començar a seguir diferents municipis catalans, donant pas a la ja coneguda taca d'oli.

"L'Àngels Ollé va convocar unes quantes conegudes i amigues" i a partir d'aquí "es va dir: per què no fem alguna cosa pels presos?", explica Misericòrdia Salvadó, una de les promotores dels Avis i Àvies de Reus per la Llibertat. 

Per aquest motiu, i davant la presència de més de 300 persones, els 16 avis i àvies fundadors han rebut un obsequi en forma de pergamí. Un any en què han reivindicat com els que més per la causa independentista, amb l'esperança d'ajudar als polítics empresonats i exiliats.

"No sabem si això serveix per massa cosa", però "ho fem amb tota la il·lusió del món", assegura una altra de les fundadores, Anna Coia Rué, la qual creu que és una acció que "s'ha de fer" i de manera silenciosa i sense parar de lluitar. 

Un acte que ha acabat amb l'habitual cant dels segadors. No obstant aquest no serà l'últim, ja que els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat asseguren que no es mouran de la plaça del Mercadal fins que els polítics empresonats i exiliats tornin a casa.

Notícies relacionades