Back to top

Apel·les Carod: "El violí és com una extremitat més per a mi"

El violí i l'Apel·les Carod formen un binomi des de fa més d'una dècada. Aquest músic cambrilenc es troba actualment a punt de publicar un segon disc amb el cantautor David Mauricio.
Apel·les

A l'Escola de Música de Cambrils, com en tants d'altres centres musicals del país, arriba un dia que els estudiants poden escollir un instrument per dedicar-hi les seves hores, esperances i il·lusions. En el cas de l'Apel·les Carod, la tria va ser fàcil: el violí. Des de llavors, aquest cambrilenc no se n'ha separat, encara que reconeix que també li ha obert les portes a tocar-ne d'altres, com és el cas de la guitarra o la mandolina, més recentment. 

Primer llicenciat en violí jazz de tot l'estat

El violí que l'acompanya des dels darrers nou anys és únic; fet a mida i a decisió de Carod, compta amb cinc cordes (normalment només en té quatre) i amb una fusta que el fa especial. El jove es va convertir en el primer llicenciat en violí jazz de tot l'estat espanyol. I és que aquest gènere musical no acostuma a relacionar-se amb aquest instrument. Tot i això, Carod ha decidit trencar motlles i des de llavors ha anat recollint els fruits del seu esforç. De fet, ha estat reconegut en nombrosos certàmens, com és el cas de la International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition (Polònia), on va endur-se el primer premi en les edicions del 2014 i el 2016.

Segon disc

Després de treballar en projectes internacionals, a Polònia i Nova York, reconeix que actualment se sent a gust a Catalunya. Instal·lat a Barcelona, es troba a punt de presentar el segon disc acompanyat del cantautor David Mauricio, amb qui ja va publicar un primer treball. De fet, queda només pendent entrar a estudi per gravar les cançons. No és l'únic projecte que té entre mans Carod, qui també col·labora amb altres artistes catalans, com és el cas de Marala Trio o la Selma Bruna.

Carod reconeix que la situació del jazz a Catalunya és complicada, tal com passa amb altres estils que són minoritaris. Malgrat tot, confia que si la comunicació del jazz canvia, la visió d'aquest estil pugui arribar a un públic més ampli.  

 

Notícies relacionades