Back to top

Aprendre a escalar jugant

La secció d'escalada de l'Associació Excursionista de Cornudella i l'escola de la vila organitzen l'activitat d'escalada pels més petits. Compten amb una vintena de nens que els preparen perquè puguin anar a les roques de Siurana sense prendre cap risc.
Escola d'escalada de Cornudella

Per tercer any consecutiu, l'Associació Excursionista de Cornudella del Montsant i l'escola del poble promouen l'activitat extraescolar d'escalada. Existeix des que van instal·lar el nou rocòdrom a la zona esportiva del municipi i els nens entrenen de valent. "No és exactament escalem, sinó juguem a escalar", ha explicat Xavier Izquierdo, un dels dos monitors de l'activitat. Durant l'hora de pràctica esportiva, escalen uns 40 minuts i els últims minuts fan jocs i relaxació al final.

Actualment compten amb una vintena de nens, dividits en dos grups, el dimarts els més petits i els dijous els més grans. A més a més, els dimarts, hi ha servei de recollida a l'escola. Venen nens de Cornudella, de Prades, de Poboleda i d'Ulldemolins. Els monitors van a buscar als nens quan surten de col·legi per portar-los cap al rocòdrom. Un cop dins el pavelló, es calcen els peus de gat i comencen per les preses més fàcils, mentre van pujant el grau.

L'escalada ajuda a millorar les capacitats motrius bàsiques als nens: "es poden concentrar, augmenten la resistència, la respiració, la flexibilitat i la força", ha indicat el monitor Lluís Peruga. En definitiva, es tracta de "preparar-los al màxim perquè quan vagin a la roca no tinguin cap accident perquè l'escalada és un esport de risc", ha manifestat Izquierdo.

Paraules clau: