Back to top

Aprendre a socialitzar gràcies al Bob i la Paté

L'Associació Supera't ha organitzat un taller emocional amb gossos d'assistència per tal de millorar les relacions socials dels infants amb trastorn de l'espectre autista.

Diferents infants amb trastorn de l'espectre autista han pogut gaudir d'un taller amb gossos d'assistència de la mà del Proyecto Tan Amigos. L'Associació Supera't ha organitzat aquesta activitat per tal de treballar les emocions a través dels animals i crear diferents vincles per a la millora de la socialització.

supera't

Tractar amb animals ajudar a les relacions socials, tal com explica la psicòloga i psicoterapeuta de l'associació, Míriam Torre, explica que aprendre a donar menjar als animals ajuda a prendre consciència de com fer-ho amb un mateix, "a vegades aquestes habilitats poden estar compromeses dintre del trastorn de l'espectre autista", afegeix.

Una experiència enriquidora

En total han sigut una quinzena d'infants els que han pogut gaudir de les activitats amb el Bob i la Paté, on han après a donar-los menjar i jugar amb ells, tot treballant diferents àmbits de la motricitat.

supera't

L'activitat s'ha organitzat en el marc del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme que se celebra aquest divendres 2 d'abril, tot i això des de l'associació treballen dia a dia per visibilitzar el trastorn, de fet, la seva coordinadora, Mònica Bellido, declara que "volem ser la veu de totes les famílies que viuen amb condició autista, però no només el 2 d'abril, sinó durant tot l'any".

L'associació Supera't va néixer ara fa un any i mig, i en l'actualitat ja hi ha una trentena de famílies associades, fet que evidencia la necessitat de continuar donant veu a les persones amb diversitat funcional.

Paraules clau:

Notícies relacionades