Back to top

Apropar els hàbits saludables als més petits

Fer dels més petits, grans xefs. Aquesta és una de les apostes dels Mercats de Reus. Fins al proper 14 de juliol, els infants entre 4 i 12 anys poden participar en els tallers d'alimentació saludable que s'imparteixen en aquests espais.
Apropar els hàbits saludables als més petits

Experimentar amb fruita i verdura i utilitzar la imaginació amb elements de la festa major de Reus. I és que l'objectiu del projecte 'Aprenem  cuinem i mengem' és introduir als infants a la cuina a través de la creativitat. 5 sessions de tallers infantils culinaris  que es realitzen al mercat Central i al mercat del Carrilet. Els nens i nenes s'endinsen en els hàbits saludables i fins i tot proven aliments nous.

La dietista Anna Ortiz qui imparteix els tallers afirma que "els hàbits saludables haurien de ser de forma genèrica. Sempre hi posem verdura i fruita, i ells estan oberts a provar gustos nous". Una de les participants, Laura Ortiz després del taller del Mercat del Carrilet explica que "l'hummus estava  bo, era de cigrons i crec que portava espècies".

El primer taller del Mercat del Carrilet, els infants han preparat aperitius dolços i salats i han elaborat elements de la festa major de Reus."Cada taller és original, són idees pròpies. Amb aquests de Festa Major hem vinculat la Rosa de Reus, el Campanar de Sant Pere, el ball de Cercolets i el Masclet on es fa la Tronada", afegeix Anna Ortiz.

Altres tallers que es realitzaran són  'El color de les amanides', i 'Fem l'animal, amb fruita', i tenen una durada d'una hora i s'adrecen a nens i nenes d'entre 4 i 12 anys. L'últim taller serà el dissabte 14 de juliol.

Paraules clau: