Back to top

'Argelagues', un homenatge a les dones de la postguerra

La periodista Gemma Ruiz va presentar dijous la seva primera novel·la a la seu d'Òmnium Cultural Baix Camp. 'Argelagues' és un homenatge a la família de Ruiz, però també a totes les dones que van aixecar la indústria tèxtil en plena postguerra.
gemma ruiz

Ja han passat set anys des que la periodista Gemma Ruiz va sentir la necessitat d'explicar la història de la seva besàvia. Era una manera de retre homenatge a la seva família i a totes les dones que han passat molt desapercebudes per la història però que van ser claus per mantenir viva la indústria en la postguerra. "La major part de la massa obrera que va  treballar en el tèxtil català eren dones i això no s'ha explicat prou, no s'hi ha donat valor. Vaig pensar que si per mi era un descobriment, per a la resta de gent probablement també ho seria", afirma Ruiz.

La periodista de Sabadell no anava errada, 'Argelagues' ha generat tanta expectació entre els lectors que en només 6 mesos ja van per la sisena edició. La presentació de la novel·la es va fer a la seu d'Òmnium en el marc de les presentacions literàries que fan el primer dijous de mes.

Paraules clau: