Back to top

Arquitectura i patrimoni a l'Hospitalet de l'Infant

L'Hospitalet de l'Infant ha inaugurat el Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet, una iniciativa que vol posar en valor l'obra d'aquest arquitecte al poblat Hifrensa i en la seva escola.
Arquitectura i patrimoni a l'Hospitalet de l'Infant. Petit Museu Escola Àster d'Hospitalet de l'Infant

El Poblat Hifrensa és un conjunt residencial que es va construir l'any 1967 per als treballadors de la central nuclear de Vandellòs-I i les seves famílies. En el projecte, també hi constava un centre educatiu, l'Escola Àster, tot plegat dissenyat per l'arquitecte racionalista Antonio Bonet. Ara, l'Ajuntament de Vandellòs conjuntament amb la URV, han habilitat un espai al col·legi per donar a conèixer l'obra de l'arquitecte català i reivindicar el seu valor patrimonial.

Conèixer l'obra d'Antonio Bonet a través d'una recreació i un espai museístic

L'equipament cultural consisteix en la recreació exacta d'una aula original de l'escola i un espai museístic sobre el Poblat Hifrensa. El Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet vol posar en relleu aquest complex arquitectònic considerat innovador com a conjunt residencial obrer de l'època. Aspectes com la ventilació, la higiene o l'entorn agrícola eren primordials per a Bonet i tots aquests elements estaven presents en els seus dissenys.

Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet de Vandellòs

Visites guiades durant les festes nadalenques

Durant aquestes festes s'organitzaran visites guiades al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet que se sumen a les que es duen a terme al poblat Hifrensa des de l'any 2016. El complex està declarat com a Bé Cultural d'Interès Local i està en procés de catalogació com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

Paraules clau:

Notícies relacionades