Back to top

Arrenca el període electoral amb els ulls posats a la pancarta

Aquest dimarts comença el període electoral per les generals del pròxim 10 de novembre. Després de 126 dies de legislatura i cap llei aprovada, la impossibilitat de conformar un govern a Madrid ha abocat a unes noves eleccions. En el panorama local, tot plegat torna a posar el focus en la pancarta dels presos polítics.
Pancarta Presos Reus

El curs polític arrenca amb l'anunci d'eleccions generals i, com ja va passar el mes d'abril, en la campanya anterior, tots els ulls se centraran en les pancartes de suport als presos independentistes i als llaços grocs. De fet, Ciutadans i el Partit Popular van presentar escrits en contra d'aquests símbols davant les juntes electorals central i de zona. 

A Reus, la pancarta està ubicada al capdamunt de l'Ajuntament, després que militants de Ciutadans l'arrenquessin quan penjava del balcó del primer pis. Un fet que va obligar al govern a reubicar-la. Amb tot, el partit taronja manté el seu posicionament en contra de la pancarta, perquè asseguren que els espais públics han de mantenir la neutralitat i que el missatge a favor dels presos és eminentment polític.

Més enllà del recorregut judicial que pot tenir la queixa de Ciutadans, el cert és que la llei electoral és estricte amb aquest tipus de situacions, i fins ara, l'alcalde de Reus ha obeït quan se li ha requerit que es despengi la pancarta. Falta veure com l'increment de presència d'Esquerra Republicana al govern pot afectar a la manera d'enfrontar-se a aquest assumpte.