Back to top

ARSU homenatja les víctimes de les drogues

L'associació, que lluita pels drets de les persones consumidores de drogues, ha fet un acte per reivindicar-ne els drets i per recordar les víctimes

L'Associació Reus Som Útils ha celebrat un acte en homenatge a les víctimes de les drogues en el memorial internacional per les morts de la guerra contra les drogues. L'associació, que lluita pels drets de les persones consumidores, ha volgut recordar totes les persones que han mort a causa d'aquestes substàncies.

ARSU reivindica els drets dels usuaris de les drogues i demana recursos per combatre les addiccions

Memorial internacional per les morts de la guerra contra les drogues

El memorial, celebrat el 21 de juliol, commemora les víctimes relacionades amb les drogues, ja sigui pel consum en sí o per les condemnes derivades del consum i narcotràfic. Des d'ARSU també s'han reivindicat els drets dels consumidors i denunciat la falta de suport que tenen per part de la societat i les institucions.

Segons Antoni Llort, del servei d'addiccions i salut mental de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i membre d'ARSU, "hi ha persones que no moren per sobredosi, sinó que moren sols, exclosos de la societat, en la marginalitat pel simple fet de ser etiquetats com a usuaris de drogues ". L'associació ha posat de manifest la importància d'eliminar les etiquetes que estigmatitzen a les persones que pateixen drogaddiccions i de combatre la mortalitat del col·lectiu.

L'Associació defensa que s'han de crear lleis que ajudin, no que castiguin

ARSU ha posat en el punt de mira qüestions com un habitatge digne, l'eliminació dels estigmes i els recursos que serveixen per combatre les addiccions. Demanen que les institucions posin a disposició de les persones afectades recursos i serveis per reduir els danys. A més, han defensat la necessitat d'unes lleis que ajudin a combatre les addiccions, en lloc de castigar els usuaris que consumeixin aquestes substàncies.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades