Back to top

Artilugis reivindicatius al pantà de Riudecanyes

Són diverses les poblacions que, durant les festes, celebren algun recorregut o baixada d'andròmines casolanes pels seus carrers. En el cas de Riudecanyes, però, i aprofitant el pantà, l'activitat es converteix en artilugis flotants. Enguany, la població del Baix Camp ha celebrat la XVIII Travessia d'Artilugis Flotants durant la festa major de Sant Abdó i Sant Senén.
barques casolanes flotants

Cinc barques casolanes han participat a la XVIII Travessia d'Artilugis Flotants. Alguns dels participants han arrancat amb força energia, mentre que altres han tingut més problemes. Amb materials senzills i reciclats, i molta imaginació, els participants fa dies que estan elaborant les seves embarcacions. Així ho explica el Josep Español, que diu que "quedem entre setmana, dues o tres setmanes abans, i en mica en mica ho anem muntant, i al final doncs, bé, fem això. I cada any busquem una temàtica diferent, i com que aquest any és un vaixell força famós, per desgràcia, doncs mira, hem fet una petita sàtira del vaixell". Un dels altres participants, Ernest Roigé, explica que "volíem fer una barca que fos més reivindicativa, al final no ho ha estat gaire, perquè els que reivindiquen s'han amagat de la càmera, però bé, hi hem posat uns llacets grocs, i veurem si s'hi afegeix alguna cosa més d'última hora".

Mig remant mig nedant, els navegants han anat avançant pel pantà. El president del Centre Cultural de Joves de Riudecanyes, Roger Navarro explica el funcionament de la prova: "consisteix en anar d'una punta a l'altra de l'embassament, agafar una bandera, i el més ràpid que arribi, doncs és el que guanya. A part d'això, també tenim un premi a l'embarcació més original, i a més al primer que s'enfonsa, que té el premi titànic".

Enguany la competició ha estat molt disputada, els guanyadors han estat els "socorristes del pantanu". Així explica la Míriam Gertrudix, una de les integrants, com ho ha viscut: "molt cansats, i hem començat... quan hem avançat una barca ja llavors hem vist esperances de guanyar, però al principi ho veiem negre, ho veiem negre".

Objectiu complert: els participants han acabat cansats per l'esforç però contents, perquè han gaudit d'una estona de diversió.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades