Back to top

Arxiven la causa contra part dels metges i treballadors del Cas Traiber

Diego Álvarez de Juan, jutge encarregat de la macrocausa del Cas Innova, ha decidit arxivar la causa contra part els metges i treballadors de Traiber imputats en aquesta peça per falta d'indicis. Les diligències continuen obertes contra els càrrecs directius de l'empresa
Arxiven la causa contra part dels metges i treballadors del Cas Traiber

Més novetats en relació al Cas Innova, i en concret, a la peça que investiga les pròtesis presumptament defectuoses de l'empresa Traiber.

El magistrat del cas, Diego Álvarez de Juan, acorda l'arxiu provisional de la causa en relació a diversos metges i treballadors de Traiber al no existir suficient prova contra ells. Les diligències segueixen contra la resta d'investigats sobre els que la causa continua oberta.

Segons explica el Jutge a l'Auto al que ha tingut accés Canal Reus TV, un cop practicades les diligències d'instrucció, els indicis que van donar lloc a la imputació de les persones acusades no s'han vist reforçats i per tant, se n'ha procedit a la desimputació.

D'aquesta manera, s'arxiva la causa respecte 37 dels 47 metges de centres hospitalaris de tot Catalunya que estaven investigats per haver cobrat, presumptament, comissions a canvi de col·locar pròtesis de Traiber als pacients. També es desimputa a 10 treballadors de l'empresa Traiber perquè es considera 'que no tenien capacitat real de decisió' en aquest assumpte.

Aquesta resolució no és ferma i es pot interposar recurs de reforma en el propi jutjat número 3 de Reus.

Alerta sanitària a tot l'estat

Recordem que l'alerta sanitària que va provocar el cas Traiber a finals del 2014 va obligar a posar sota vigilància a més de 6.000 pacients de tot l'estat. L'Hospital Sant Joan concentra 1.400 d'aquestes persones afectades per pròtesis defectuoses.

Segueixen investigats per aquest cas, entre d'altres, Luis Márquez, propietari de l'empresa Traiber, Eduardo Correcher, soci de Màrquez i Mercè Carmona, coordinadora tècnica.