Back to top

Associen el consum de làctics amb la prevenció del càncer colorectal

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili associa el consum de làctics a una disminució del risc de desenvolupar càncer colorectal. La investigació s'ha dut a terme mitjançant l'anàlisi de les dades de 29 articles que inclouen més de 22.000 casos de càncer colorectal.
Llet i iogurt.

El Departament de Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili ha determinat que el consum de llet i derivats contribueix a la reducció del risc de patir càncer de colon. Després d'analitzar una trentena d'articles, els investigadors han conclòs que el consum més elevat de làctics s'associa a una disminució del 20% del risc de desenvolupar càncer colorectal. De fet, en el cas de la llet, el seu consum alt es va relacionar amb un 18% menys de risc de desenvolupar aquest tumor. La graduada en Nutrició Humana i Dietètica, Laura Barrubés, detalla que 'de forma específica vam observar que, cada vegada que incrementàvem el consum de llet, es traduïa en una major prevenció'.

Els investigadors consideren que no hi ha motiu per desaconsellar el consum de lactis sencers, tot i destaquen que es necessiten més estudis. En aquest sentit, recorden que ha augmentat el consum de begudes vegetals en detriment dels derivats làctics. D'altra banda, no van detectar ni un increment ni una disminució del risc de desenvolupar càncer colorectal en relació amb el consum d'altres subtipus de làctics, com la llet fermentada o el iogurt. A la vegada, tampoc van observar que els làctics amb un major contingut de greix s'associés amb un increment del risc de patir càncer colorectal.

Paraules clau: