Back to top

Augmenta el cens en pobles després de l'estat d'alarma

Els pobles del territori han vist com creixia la seva població després del confinament a través de nous veïns que s'hi han empadronat. Des dels consistoris veuen amb bons ulls aquest augment del cens. Diuen que és una bona solució per combatre l'envelliment rural.

Pobles com Cornudella de Montsant o Prades han notat un augment de veïns que s'han empadronat als seus municipis després de l'estat d'alarma. Un fet que s'ha experimentat en molts municipis del país i és que una de les coses que s'han posat de manifest després del confinament és que moltes persones s'han replantejat el seu estil de vida.

En aquest sentit, Salvadó Salvador, alcalde de Cornudella de Montsant ha explicat que "des del confinament s'han empadronat una seixantena de persones" i afegeix que "d'aquesta manera si ens ve joves i famílies a viure aquí farem una regeneració i això és molt important."

Aquest augment dels censos s'ha rebut molt positivament pels consistoris d'aquestes poblacions on l'envelliment rural és una de les problemàtiques que més preocupa. En el cas de Prades, per exemple, feia anys que el cens tendia a baixar i des de l'estat d'alarma s'han empadronat una trentena de persones.

L'alcaldessa pradenca Lídia Bargas ha assegurat que "ara feia temps que no passavem dels 600 habitants" i afegeix que "hi ha un volum de gent que s'ha empadronat perquè ha vist que aquí pot fer teletreball i que les condicions de vida d'un poble no són les mateixes que en una ciutat".

En molts casos, es tracta de persones relativament joves que ja tenien una segona residència en aquests municipis i que tenen flexibilitat presencial a la feina o treballen a prop. La majoria d'aquests nous padrons però el que busquen és la tranquil·litat que ofereix un poble.

Cornudella de Montsant

La fibra òptica, imprescindible per atraure nous habitants

Una de les reivindicacions que torna a estar sobre la taula és la millora de les comunicacions en aquests municipis. Des dels consistoris demanen que s'acceleri la implantació de fibra òptica als pobles i asseguren que d'aquesta manera serien moltes més les persones que s'animarien a viure en entorns rurals.

Paraules clau:

Notícies relacionades