Back to top

Augmenta el civisme entre els propietaris de gossos

La campanya que va iniciar l'Ajuntament de Reus el passat mes de març "Jo mullo, tu remulles", obligava als propietaris de gossos a remullar les miccions de les seves mascotes en mobiliari o façanes urbanes per no ser sancionats. Una iniciativa que ha provocat un increment en les bones conductes entre els propietaris de gossos.
Pipi gossos

Anar pel carrer i veure als propietaris de gossos amb una bosseta per recollir els excrements de les seves mascotes, fins ara era una imatge rutinària. El que no ho era tant, és que aquests mateixos portessin una ampolla amb aigua per la seva orina. Una acció que des de fa uns mesos ha canviat, i ha convertit en habitual veure pels carrers, i pels parcs de Reus, com la majoria dels propietaris també porten una ampolla amb aigua per remullar l'orina de la seva mascota.

"Jo mullo, tu remulles" és el nom de la campanya engegada per l'Ajuntament de Reus en contra les conductes incíviques dels propietaris de mascotes. Una campanya que imposa sancions de fins a 800 euros per aquelles persones que no recullin els excrements o no remullin les miccions dels seus gossos en façanes o mobiliari urbà. Per contra però, si les mascotes miccionen a terra, l'ordenança no contempla cap mena de sanció. Tot i això, moltes persones han adquirit aquest costum no pas per por a les multes, sinó per iniciativa pròpia.

Cal doncs, esperar per veure com evoluciona la problemàtica de les orines de gossos a la via pública i poder comprovar si l'ordenança actual del consistori reusenc, juntament amb la consciència dels propietaris és suficient per aconseguir que dur una ampolla d'aigua sigui una pràctica rutinària i no excepcional com ho havia estat fins a l'inici de la campanya municipal: "Jo remullo, tu remulles".

Paraules clau: