Back to top

Augmenten les llicències de patró d'embarcacions a Cambrils

JONATÁN SORIANO

Prop de cent alumnes han obtingut al darrer any una titulació de patró al Club Nàutic de Cambrils. Una xifra que suposa un increment considerable pel club, ja que al 2014 ni tan sols feien exàmens de patró. L'augment és degut a un canvi en la normativa que, segons expliquen alumnes i representants del club, facilita l'obtenció del títol. "Tampoc és fàcil de treure el títol, però abans hi havia eld oble de preguntes a l'exàmen i no debia aprovar molta gent", explica Pablo Hausmann, patró d'embarcació d'esbarjo. 

Concretament, el Club Nàutic de Cambrils va expedir 97 títols de patró al 2015. Els dos tipus de titulacions amb més freqüència d'emissió van ser la llicència de navegació bàsica, que permet tripular embarcacions de sis metres d'eslora, i el patró d'esbarjo, que arran del canvi en la normativa permet accedir als nous tripulants a vaixells de dotze metres de longitud i també la possibilitat de recòrrer distàncies  com ara de la Costa Daurada fins les illes Balears. Unes noves condicions que el Club Nàutic de Cambrils valora com a positives perquè, segons considera, provoquen que el món de la nàutica sigui més accessible per a tothom. "Cada vegada més podem trobar empreses xàrter que permeten obtenir una titulació bàsica en un matí, la qual cosa ho fa tot més accessible en general", assegura el director esportiu del Club Nàutic Cambrils, Josep Subirats. 

De moment, en el que portem de 2016, a Cambrils ja s'han titulat 12 persones. El Club Nàutic espera, com a mínim, repetir el mateix nombre de llicències que l'any passat, sobretot de cara l'estiu, que és un dels punts àlgids de l'any.