Back to top

August Vilella, un artista reusenc de prestigi internacional

Aquest jove pintor reusenc ha viatjat per tot el món per pintar i exposar els seus quadres. Tot i que a Catalunya no és gaire conegut, ha guanyat diversos premis internacionals com a millor artista al Japó, Dubai i Taiwan.
August Vilella, un artsita reusenc d'àmbit internacional

Considerat un dels artistes catalans més cotitzats a l'estranger, August Vilella ha creat la seva obra entre Barcelona, on resideix actualment, i el Japó, on li van donar la seva primera oportunitat. Vilella ha exposat a diversos països asiàtics i ha estat guardonat amb diferents premis a Taiwan, Dubai i al Japó.

Agust Vilella explica que "A Àsia els hi agrada invertir en artistes emergents, ho prefereixen a un artista consolidat. En canvi aquí tenim una filosofia molt diferent. A més la gent no es gasta diners en art. Per això la majoria d'artistes que volem viure pintant intentem focalitzar-nos en els Estats Units, Àsia...".

August Vilella crea amb pintura a l'oli, una tècnica tradicional però amb un mètode surrealista - intuïtiu, és a dir que les seves obres estan creades a través del seu subconscient.

"Jo normalment el que necessito és només una tela en blanc. No faig servir cap esbós ni cap idea prèvia i directament amb la pintura començo a pintar i una mica vaig seguint la intuïció, vaig improvisant. Jo no sé quin aspecte tindrà el quadre fins que aquest està finalitzat"

Sense utilitzar esbossos o idees prèvies, Vilella intenta plasmar elements del seu passat, futur i present mitjançant el subconscient. Un element rellevant de la seva pintura és que normalment el mètode automàtic intuïtiu dóna uns resultats molt abstractes, però en el seu cas, crea quadres figuratius.

L'artista reusenc afegeix que "molts cops m'he fixat que en els meus quadres trobo certs matisos o elements d'experiències que he tingut en el passat o que estic vivint en el present, a vegades inclús coses futures que em passaran".

Vilella exposarà al Cercle Reial de Barcelona a partir del 4 d'octubre, sent l'única oportunitat, de moment, per veure les seves obres sense sortir del país.

Paraules clau: