Back to top

Bacallà Gratinat | Cambrils al plat

Avui cuinem bacallà. Si bé es cert que no és un producte local, la presentació que ens fa el restaurant d’avui, sí que és molt nostre: bacallà gratinat amb allioli.
cansole

EL RESTAURANT: CAN SOLÉ

El Josep Lluís Solé és el propietari del restaurant Can Solé, un establiment emblemàtic situat al centre de la vila marinera de Cambrils. Avui, juntament amb el Valentí Matis, que és cuiner del restaurant, ens preparan un plat tradicional, d’aquells que s’han fet tota la vida i que sempre agraden. Agafeu la llibreta que comencem!

LA RECEPTA: BACALLÀ GRATINAT

 

INGREDIENTS (per a 3 persones):

  • ½ kg de iuca
  • 3 cebes
  • 3 talls de bacallà d’uns 250 g
  • 250 ml d’allioli
  • Oli d’oliva DOP Siurana
  • 100 g de farina
  • Pebre negre i sal
  • 1 fulla de llorer
  • 5 grans d’all
  • 100 g de sucre
  • 50 ml de vi blanc sec

ELABORACIÓ

  • Peleu la iuca i poseu-la a bullir durant 35 minuts.
  • Talleu la ceba a la juliana i poseu-la en una paella amb una mica d’oli, i el sucre, l’all, el vi blanc, una fulla de llorer, sal i pebre. Deixeu que es faci lentament, durant una hora aproximadament, fins que la ceba quedi ben caramel·litzada.
  • Enfarineu el bacallà i fregiu-lo. Un cop fet, reserveu-lo.
  • Tritureu la iuca amb una mica d’aigua de la seva cocció.
  • En un motlle poseu una base de puré de iuca, a sobre la ceba caramel·litzada, el llom de bacallà i una mica més de puré de iuca. Poseu-ho al forn a 200 graus fins que s’hagi gratinat.
  • Per emplatar, poseu una base de ceba caramel·litzada i desemmotlleu el bacallà.

 

concursmiro

Notícies relacionades