Back to top

El Baix Camp rebrà cinc milions d'euros per la millora d'infraestructures

Els municipis amb més dotació econòmica són Prades, la Febró, Vilaplana, Duesaigües o Vilanova d'Escornalbou.

La Generalitat concedirà una dotació de més de cinc milions d'euros al Baix Camp per subvencionar diversos projectes i infraestructures. L'objectiu és el de fer front a l'envelliment poblacional i la pèrdua d'habitants als municipis rurals. És per això que s'ha disposat d'una línia de subvencions dedicada als ens locals de menys de 5.000 habitants amb la voluntat d'igualar els drets de la ciutadania independentment del lloc on visqui.

Budó: "El món local i el govern de Catalunya han de ser aliats"

Aquesta dotació s'emmarca dins el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (POUSC) previst per al període 2020-2024. La resolució provisional de la demarcació de Tarragona ha estat presentada per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, a Prades.

La consellera ha declarat que "cal dotar de més recursos els municipis petits" i que "el món local i el govern de Catalunya han de ser aliats".

Prades, el municipi amb més dotació econòmica

Al Baix Camp s'han adjudicat un total de 57 sol·licituds als 29 municipis de la comarca i al Consell comarcal del Baix Camp, que rebrà prop d'uns 250.000€ destinats a la millora del centre de residus comarcal. Per altra banda, Vilaplana, Duesaigües, Vilanova d'Escornalbou i la Febró són els municipis que més es beneficiaran d'aquestes ajudes, amb uns 350.000 euros a cada un dels municipis mentre que Prades gaudeix de la màxima dotació econòmica amb 370.000 euros.

Pots consultar totes les sol·licituds adjudicades aquí

El POUSC és el programa que permet desenvolupar infraestructures i equipaments de competència municipal amb subvenció de la Generalitat. La dotació definitiva s'aprovarà a l'octubre, data que s'ha vist posposada per la crisi de la Covid-19.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades