Back to top

El Baix Camp, segona comarca més afectada pels aiguats

Municipis com Riudoms o Reus han vist com l'aigua baixava de forma espectacular. Tot plegat amb origen a Prades, al capdamunt de les Muntanyes de la Costa Daurada, on s'ha registrat l'acumulació d'aigua més important de Catalunya: més de 260 litres per metre quadrat. A la Mussara també s'han superat els 240 litres per metre quadrat.
El Baix Camp, segona comarca més afectada pels aiguats. Imatge cedida de Montbrió del Camp.

Són imatges de Riudoms la nit d'aquest dimarts. Aigua baixant pels carrers de la vila de manera descontrolada, i es que aquest també ha estat un dels municipis del Baix Camp que s'ha vist força afectat pels aiguats. La carretera d'accés a Riudoms des de Reus ha estat tallada al transit fins que han acabat els treballs de neteja de la via, a primera hora del matí per tal de tornar a la normalitat el més aviat millor.

Per altra banda, Miami Platja també ha estat un dels punts de Catalunya on hi ha hagut més precipitació que ha arribat fins a 189 litres per metre quadrat durant tot l'episodi. La riera del poble, s'ha vist desbordada i per exemple, el poliesportiu també ha quedat negat amb un pam d'aigua.

maimi
Miami Platja - Foto: David Ber

Una altra de les poblacions del Baix Camp que ha patit aquestes precipitacions ha estat Riudecols amb gairebé 190litres per metre quadrat que han obligat a tancar l'escola del municipi. Montbrió també ha deixat imatges impactants amb la riera innundada i més de 208 litres recollits durant la nit.

Maspujols, Vilaplana o Alforja també han deixat algunes estampes força espectaculars, i es que a la Serra de la Mussara s'han superat els 240 litres per metre quadrat, una aigua que ha seguit en bona part per la riera de Maspujols i riera d'Alforja fins a Cambrils.

El poble de Prades també s'ha vist obligat a tancar el col•legi donat que el municipi ha estat sense subministrament elèctric fins ben entrar al migdia d'aquest dimecres. A la vila vermella ha estat el punt que ha registrat més precipitació de tot Catalunya amb més de 266 litres per metre quadrat.

Pel que fa a la Capital del Baix Camp la Guàrdia Urbana reusenca ha realitzat una quarantena d'actuacions fins aquest dimecres, 23 d'octubre a la matinada a causa d'incidències provocades per l'episodi de pluges intenses i fort vent. La Guàrdia Urbana ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus i s'ha coordinat permanentment amb el cos de Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra. En total, a la comarca s'han realitzat 400 trucades al 112.

Per la seva banda, la Cambra de Comerç ha reclamat, a través d'un comunicat, que les administracions destinin més recursos per prevenir possibles aiguats. De fet, han considerat que cal dotar d'una major partida l'Agència Catalana de l'Aigua. A la vegada, la Cambra es posarà a disposició dels afectats en el procés d'avaluació dels danys i la reclamació de les pertinents ajudes.

Notícies relacionades