Back to top

Baixada espectacular de les matriculacions de vehicles

Des d’abans de l’inici de la crisi, al 2005, les matriculacions de turismes han baixat a la demarcació de Tarragona més d’un 65%. La incertesa regna ara al sector, i és que tot i la posada en marxa del Pla PIVE 2, des dels concessionaris no s’atreveixen a fer una previsió de com es pot desenvolupar la situació.

 

Aquest mes de febrer s’han matriculat a la demarcació de Tarragona 695 turismes, mentre que el mateix mes de l’any passat la xifra arribava a 737. La davallada, de més d’un 6%, demostra el mal moment que viu el sector de l’automoció. Una situació que des del govern central pretenen canviar gràcies a l’aplicació del Pla PIVE 2, al qual es poden acollir aquells que donin de baixa el seu cotxe vell i en comprin un de menys contaminant.

 

Els concessionaris, en aquest context, tenen un panorama complicat. Asseguren que els marges comercials ja s’han reduït al màxim, que realitzen tot tipus de campanyes de finançament i que fan ofertes contínuament per tal de mirar de captar clients. D’altra banda, els conductors cada cop esperen més a l’hora d’anar al taller, i fins i tot demanen finançar les reparacions del seu vehicle.

 

Tant des de l’Associació Empresarial de Tallers de Reparació i Venedors d’Elements, l’ASTAVE, com des de diversos concessionaris, creuen que les administracions han d’intervenir reactivant l’economia i ajudant també col·lectius especialment afectats per la crisi, com els joves.