Back to top

El baixador de Bellisens donaria servei a 40.000 persones

ADRIÀ MORTE

El baixador ferroviari de Bellisens beneficiaria a 32.000 persones del sud de Reus i donaria servei a 8.000 usuaris de la Universitat Rovira i Virgili i l’Hospital. Una dada que es desprèn desprès de celebrar-se la segona Taula que reivindica aquesta infraestructura.
Una reunió on es va donar a conèixer l’estat actual del projecte i on es va aprovar un manifest amb els principals arguments que donen cos a aquesta demanda.

La segona Taula en defensa del Baixador de Bellisens ha tret a la llum nous detalls sobre com podria ser aquesta infraestructura. El baixador comptarà amb doble andana, la seva construcció no alterarà el trànsit de trens, disposarà d’una zona de bitllets i podria incorporar un bar. El baixador és una reivindicació de tots els veïns de la zona sud de la ciutat.

A la reunió el regidor d’urbanisme, Miquel Domingo, va explicar que el projecte del baixador va prenent forma i que segons un informe de l’Ajuntament ila Generalitatla infraestructura beneficiaria a unes 40.000 persones.

A la trobada alguns representants veïnals van plantejar diverses propostes com ara habilitar una zona d’aparcament o instal·lar pantalles per reduir el soroll. Pels afectats, la instal·lació d’aquest baixador és una gran necessitat.

La taula també va aprovar un manifest que recull els punts bàsics de la reivindicació i insta al govern de l’estat a la dotació d’una partida pressupostària per la construcció del baixador.