Back to top

Baixen els robatoris rurals a Cambrils

La pandèmia ha propiciat a una baixada de robatoris rurals a Cambrils, un fet que ha donat un respir al conjunt de pagesos. Avui coneixem com treballa la patrulla verda de Cambrils, que forma part del cos de la Policia Local.

Cambrils compta amb una de les primeres Patrulles Verdes de tot l'Estat espanyol, creada l'any 1992. Es tracta d'un departament que forma part del cos de la Policia Local i que s'encarrega dels temes relacionats amb l'activitat rural, així com també qüestions vinculades a la flora i fauna del territori. Fa tres anys que aquesta dotació va obrir l'Oficina del Pagès, un equipament situat a la Cooperativa de Cambrils i que busca facilitar els tràmits dels professionals que es dediquen a la terra.

Tal com explica Alfonso Cano, membre de la Patrulla Verda de Cambrils, aquesta és una feina que permet millorar l'atenció del cos de seguretat envers el sector de la pagesia. De fet, remarquen que la presència d'aquesta patrulla permet augmentar la vigilància als camps i per tant, evitar delictes en aquestes zones.

La proximitat, l'element diferenciador

Segons els agents, es tracta d'un servei de proximitat que facilita certes accions, com ara la interposició de denúncies. Ara bé, davant la situació global de pandèmia, els robatoris al camp han baixat, una situació que s'ha notat en aquestes instal•lacions. L'Oficina d'Atenció al Pagès obre setmanalment, cada dimecres de sis a set de la tarda. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades