Back to top

El Balcó de Reus, una eina per conèixer què fa la ciutadania en temps de la COVID

Una de les grans descobertes d'aquests dies de confinament són les iniciatives de particulars a través de les xarxes socials. L'Ajuntament posa en marxa una eina que permet saber què es programa en tots els àmbits.
flauta

L'Ajuntament de Reus posa en marxa El Balcó de Reus, una eina que pretén ser un calaix de sastre de totes les iniciatives privades, de la ciutadania, que s'estan organitzant al llarg d'aquestes setmanes de confinament, i que tenen com a eix central la cultura, l'esport i el civisme.

Són idees i activitats que, fins ara, estaven circulant a través de les xarxes socials però que, com diu Montserrat Flores, regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Reus "només coneixien aquelles persones que tenien una relació estreta amb els seus organitzadors o protagonistes".

balco

Amb aquesta eina, se centralitza la promoció d'aquest tipus d'iniciatives i es pot difondre, sense cap mena de filtre, per tal que tothom qui ho vulgui en pugui fer ús, participar-ne o relacionar-s'hi. 

"Passen coses a la ciutat, més de les que ens pensem"

"No hi ha censura prèvia, però hi ha una moderació del que es publiqui per no desvirtuar l'objectiu de l'eina". No hi té cabuda cap qüestió de voluntariat, o fer publicitat de cap iniciativa privada. Del que es tracta és de donar veu allò que fa la gent. "Volem que tothom conegui el que es fa la ciutat, fins i tot d'aquelles persones que no coneixem". Flores assegura que ha de servir de "mirall" en una ciutat de milers de persones "per conèixer-nos una mica més". 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades