Back to top

El Banc dels Aliments atén diàriament 25.000 persones

El Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona dóna servei, diàriament, a 25.000 persones. Per tal d'aconseguir-ho asseguren que és imprescindible dur a terme el Gran Recapte d'Aliments, atès que les quantitats recollides durant aquests dies suposen el 25% del total anual. Aquest es durà a terme els pròxims 30 de novembre i 1 de desembre i, des de l'entitat, fan una crida a la inscripció de voluntaris.
El Banc dels Aliments atén diàriament 25.000 persones

Recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades. Aquest continua sent l'objectiu del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. De fet, calculen que, a tota la demarcació atenen fins a 25.000 persones cada dia. Una xifra que en els últims anys era lleugerament superior.

Per tal de reunir grans quantitats d'aliments, centren els seus esforços en el Gran Recapte, una acció que els permet recollir fins al 25% de la col·lecta anual. Enguany es durà a terme el 30 de novembre i l'1 de desembre, a mercats i supermercats. El responsable de comunicació del Banc dels Aliments Tarragona, Òscar Ologaray, destaca que 'cada anys demanem productes com la llet, l'oli i les conserves de peix i verdura'.

Calculen durant els dos dies del Gran Recapte es puguin reunir fins a 500.000 quilos d'aliments. Tot i això, ara, fan una crida a la inscripció de voluntaris. En necessiten 4.500 a tota la demarcació i, de moment, només es compta amb el 20%. El president de l'entitat a la demarcació, Eusebio Alonso, subratlla que 'tenim molta necessitat de voluntaris, ja que l'experiència ens demostra que si tenim persones amb l'armilla de l'entitat, la gent hi participa més'.

Al llarg del 2017, l'entitat va repartir fins a 2.700 tones de productes. El 30% d'aquests provenen de donacions de la Unió Europea, el 25% del gran recapte i la resta de donacions d'empreses.