Back to top

El Banc de Terres redacta 18 contractes en un any i mig

El món de la pagesia no passa pels seus millors moments. Més enllà dels reptes que suposa aquesta professió de per si, cal afegir-ne un de més nou: la manca de terres en propietat pot ser un escull a l'hora de dedicar-se a conrear. Per facilitar l'accés a la terra a tots els interessats, el Banc de Terres del Baix Camp porta un any mediant entre propietaris que tenen un tros i no li donen rendiment i inquilins que volen treballar.
terres

Fa menys d'un any que l'Isidre Solé està treballant a les Borges del Camp recuperant un terreny agrícola. No és pas seu, sinó d'una propietària que actualment no utilitza l'espai i que ha decidit posar-lo a disposició del Banc de Terres del Baix Camp. Es tracta d'un programa que neix amb la voluntat de posar en contacte propietaris de terres amb persones que no en tenen però volen dedicar-s'hi. En el cas de l'Isidre, aquest servei encaixa en el seu projecte professional, el mas de Santa Creu, que es dedica a recuperar terrenys de la demarcació. 

A dia d'avui, els municipis que tenen més terres en oferta són Maspujols, les Borges del Camp, Alforja i Vilaplana. Pel contrari, la demanda es concentra a Reus i Tarragona. En un any i mig de vida, el projecte ha realitzat divuit contractes i s'espera que enguany la xifra segueixi a l'alça.

Notícies relacionades