Back to top

El bar, el terreny de joc del CD Baix Camp

Un grup d'amics que compartien una afició van decidir fa tres anys unir-se com a club. Objectiu: competir a nivell professional en un esport tacat pels prejudicis dels qui el desconeixen: els dards.
Imatge d'un integrant del CD Baix Camp

Amagats entres quatre parets del carrer Roger de Belfort de Reus hi trobem Campions de Catalunya. Coronats així en una modalitat esportiva tan desconeguda com són els dards, a Reus un grup d'amics van decidir crear el Club Baix Camp.

"Oficialment el CD Baix Camp va ser fundat el 16 de novembre de l'any 2015", explica el seu president, el Gabriel Olivé, "Portem jugant des dels anys 90, i actualment competim també fora del país".

Participen a Opens Internacionals per defugir de la monotonia d'una lliga on de moment, en són els campions, la Divisió d'Honor. Han viatjat fins i tot a Las Vegas gràcies al seu "hobby", i tot amb finançament propi. Actualment són l'únic club en competició de Reus i els seus objectius a curt termini són créixer sense deixar de ser però una família.

"El nostre repte a nivell esportiu és competir al màxim per aconseguir totes les fites proposades", comenta Olivé, "Ara mateix al club tenim l'actual parella campiona de Catalunya, el Sergio Carrasco i el Daniel Garrido, i la Iolanda Ribas, subcampiona individual".

La seva seu es troba en un bar, el Nou Bar Reus Meson, un establiment que els hi ha adaptat les instal·lacions perquè puguin jugar amb els requisits que exigeix la competició professional: línia de tir, bona il·luminació i proteccions a les parets. Precisament el fet de situar-se en un pub fa que la gent que desconeix l'esport no el valori o el jutgi, associant-lo fins i tot amb mals vicis.

"Vaig als bars a jugar", comenta la Iolanda Ribas, jugadora professional, "Això sempre ha tingut mala fama, associant els dards a beure. Jo sempre m'ho he pres seriosament, si no no portaria 15 anys practicant-lo".

De cara al març el club ja prepara un torneig puntuable que pretén acollir jugadors de tota Catalunya.