Back to top

El barri Antic de Cambrils demana una visió integral

El Barri de la Vila de Cambrils demana a crits una visió integral de la zona que no trenqui amb la naturalesa d'aquesta part del municipi. Els comerciants lamenten la manca de mà esquerra del consistori a l'hora d'ajudar a obrir nous negocis en aquesta part de la ciutat. El veïnat, per la seva part, reclama que l'Ajuntament tingui més cura de la part més antiga de la localitat perquè no perdi la seva essència.
vila

L'any 2006, el barri de la Vila de Cambrils tenia 56 establiments comercials oberts. Dues temporades més tard, just en el moment en què esclatava la crisi econòmica, en tenia prop d'un centenar. Una xifra que amb el pas del temps, ha anat variant, malgrat no patir grans alts i baixos. Actualment, són 93 els negocis que es guanyen la vida en aquesta zona de la ciutat.

Entre el 2018 i el 2017 però, es van registrar dues obertures menys de negocis i quatre tancaments més, a banda d'un increment en el canvi de nom de botigues. Davant d'aquest context, són dues les entitats que demanen més mà esquerra per part del consistori a l'hora de demanar llicències d'activitats o bé d'obres per facilitar la consolidació del teixit empresarial. Concretament, es tracta de la Unió de Botiguers i de l'Associació El Portal Barri Antic. Des del sector comercial, es demana més comprensió de l'administració a l'hora d'obrir nous locals, per intentar ajudar als nous emprenedors a complir la normativa i alhora, a no perdre l'encant dels locals antics. A la vegada, lamenten que la diversificació de departaments que regulen l'activitat econòmica.

Complementant aquesta visió, s'hi troba la preocupació de l'entitat veïnal, que apunta a la necessitat d'un plantejament integral que no només englobi la part empresarial, sinó també la residencial. Prenen com a referència els projectes que s'han fet prèviament a ciutats com Salou o Tarragona. Tot i això, deixen clar que no reivindiquen una normativa municipal exclusiva pel barri.

El consistori, per la seva part, apunta que ja s'ha creat un grup de treball centrat en l'estudi de la vila, amb la voluntat d'aplicar les decisions que s'han consensuat entre totes les parts implicades. A la vegada, assenyalen que les empreses resisteixen millor a la vila que no pas a la zona del port.

Davant d'aquesta situació, el veïnat es mostra confiat en què aquest grup d'experts de l'Ajuntament pugui començar a posar-se mans a l'obra i deixar la teoria per passar a la pràctica i entre tots, millorar el barri antic a curt termini.

Notícies relacionades