Back to top

El barri Sant Josep Obrer es concentra en contra l'augment de la inseguretat

En una concentració al carrer Mas Pellicer, els veïns i veïnes del barri Sant Josep Obrer han protestat aquest dissabte contra l'augment de la inseguretat i l'incivisme que estan vivint els darrers mesos. Reclamen a l'Ajuntament que no deixi que el barri es converteixi en un ghetto i demanen implantar mesures efectives i pensant a llarg termini.
El barri Sant Josep Obrer es concentra en contra l'augment de la inseguretat i l'incivisme

Els veïns i veïnes del barri Sant Josep Obrer han dit prou. En els darrers mesos han notat com els problemes endèmics del barri, com el tràfic de drogues, la delinqüència i l'incivisme, juntament amb les ocupacions amb violència, podrien haver despuntat com feia anys que no passava. A l'espera de dades que confirmin aquesta sensació, el veïnat s'ha concentrat aquest dissabte per reclamar l'atenció de les autoritats i exigir solucions als problemes d'inseguretat. "Fins ara podíem considerar que Reus era una ciutat segura tenint en compte les ràtios que es treballen des de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, però des dels darrers mesos tenim la sensació, que hem de contrastar amb dades objectives, que la situació de seguretat als barris s'està deteriorant", ha subratllat Valentín Rodríguez, president Federació d'Associació de Veïns de Reus (FAVR).

El detonant es va produir el mes passat, quan van cremar el cotxe particular d'Eduardo Navas, president de l'Avinguda Primer de Maig. Un dels motius de la concentració era precisament mostrar-li suport i reivindicar la seva tasca i la d'altres presidents d'entitats veïnals. Aprofitant la presència de representants del govern i de l'oposició, Navas ha denunciat una manca de preocupació del consistori pel barri i ha demanat que les mesures implantades no tinguin només un caràcter puntual. "La regidora de Participació Ciutadana em va trucar per lamentar-se que m'haguessin cremat el cotxe, però no ha trucat mai per demanar com va el barri", s'ha queixat Navas. "Fa un mes que tenim una patrulla caminant una vegada a la setmana, però no és un problema d'avui, sinó de tot l'any". I ha afegit: "Si és veritat que els barris són de Reus, ja és hora que ho demostrin".

La Federació d'Associació de Veïns de Reus ja està en contacte amb l'Ajuntament per estudiar com combatre aquesta situació. De moment s'ha posat en marxa un dispositiu policial conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana per intentar frenar la delinqüència. Davant d'aquesta mesura que consideren satisfactòria, els veïns i veïnes han volgut reclamar al consistori que no existeixin barris ni de primera ni de segona.