Back to top

El bàsquet de la dècada dels trenta es reviu al Mercadal

La plaça del Mercadal ha retrocedit als anys trenta del segle passat per recrear com es vivien els partits de bàsquet en aquella època. La mostra, a càrrec de Mandríl•lia Associació, s'emmarca en la commemoració de Reus, Ciutat del Bàsquet Català 2019.
El bàsquet de la dècada dels trenta es reviu al Mercadal

El Club Reus Ploms i el Reus Deportiu de bàsquet s'han vist les cares en un hipotètic partit de derbi de principis dels anys 30. Equips masculins, femenins i veterans han competit al llarg d'aquest dissabte a la plaça del Mercadal, en un espai que s'ha ambientat per a l'ocasió. Com explica el Víctor Pereda, de l'associació Mandríl·lia, "la roba l'hem fet de zero, basant-nos en els uniformes de l'època, també les cistelles s'han fet per a l'ocasió i tota l'ambientació de la plaça".

Segons explica el director de Reus Esport i Lleure, Jordi Bros, ens municipal que ha col·laborat en l'acte, "en aquella època el bàsquet femení a Reus tenia fins a sis equips, la majoria del Ploms i del Reus Deportiu".

Al llarg d'aquests més de 80 anys, les normes d'aquesta modalitat esportiva han canviat força, afageix Pereda, "era un joc molt més físic, on no hi havia triples, els tirs lliures es tiraven de baix cap dalt..."

Els espectadors han gaudit molt d'aquesta recreació històrica.

En l'activitat també hi ha participat el grup de recreació històrica de la Guerra Civil Española Ejército del Ebro.

La jornada s'ha complementat amb un taller de sardanes i un torneig de botifarra.