Back to top

El bitcoin aterra a la demarcació

La criptomoneda bitcoin s'ha popularitzat fins a punts inimaginables en el darrer any. A Reus ja existeix un gestor de finques que ven dos habitatges amb aquesta moneda, mentre que a Salou es pot trobar l'únic caixer de la demarcació per comprar bitcoins.
bitcoin

El bitcoin, la criptomoneda electrònica sense intermediaris ni servidors centrals, agafa força al territori. Mentre que recentment, Tarragona s'ha convertit en la primera ciutat a l'estat espanyol en tenir a la venda únicament en bitcoins un habitatge, Reus s'està adherint a adherint amb aquest moviment. Per ara, ja existeix una empresa immobiliària que permet la compra-venda de dos domicilis en aquesta moneda. Per una banda, es tracta d'un pis a Cambrils i un altre a Barcelona. L'oportunitat que representa aquest tipus de moneda és el que va fer plantejar a la companyia a apostar per aquest sistema que no té intermediari, tal com destaca l'arquitecte Àngel Aguiló, de Finques Al Vent.

Segons dades de Coindesk, el punt més àlgid de la moneda es va registrar el 17 de desembre, però des de llavors, el seu valor s'ha anat desplomant. Al contrari del motiu pel qual es va crear, a dia d'avui són molts els usuaris que veuen la possibilitat d'especular per fer negoci. Així ho apunta Ramón Padilla, gerent d'InfoCoste Salou, qui insisteix en què la moneda es va crear per realitzar pagaments, més enllà que utilitzar-la per protegir estalvis o especular amb ella.

A Salou existeix l'únic caixer automàtic de bitcoins a la demarcació tarragonina. La gran majoria dels seus usuaris l'utilitzen com alternativa a aplicacions com Moneygram, per enviar diners a d'altres països.

El bitcoin porta més de quinze anys en funcionament i per ara, el seu futur a curt i llarg termini és una incògnita. Un canvi en la legislació normativa podria fer que el seu ús fos molt més unitari entre la ciutadania i a grans trets, pogués posar sobre la taula d'una manera seriosa el fet d'eliminar els bitllets i monedes convencionals.