Back to top

El BOE publica el decret pel quals els nens poden sortir a partir d'aquest diumenge

Els menors de 14 anys podran sortir acompanyats d'un dels dos pares i podran caminar al voltant del seu domicili en un radi d'un quilòmetre, sense poder anar a zones lúdiques o esportives.
kid

A menys de 24 hores perquè els nens i nenes del país puguin sortir a passejar una estona, el Butlletí Oficial de l'Estat, el BOE, ha publicat aquest dissabte al matí l'ordre ministerial que contempla les mesures que cal tenir en compte. Tal i com s'havia anunciat, segons el text, a partir d'aquest diumenge es permet als menors de 14 anys fer desplaçaments fora del seu domicili entre les 9 del matí i les 9 del vespre durant almenys una hora.

Els passejos es faran amb els pares o tutors legals i sempre amb un màxim de tres nens i nenes. És a dir, el pare o la mare podrà sortir a passejar amb els seus fills, sempre que a la família no hi hagi més de tres menors de 14 anys, en aquest cas, s'efectuaran dues sortides.

Durant el passeig no es podrà anar a més d'un quilòmetre del domicili i no es podrà anar a zones esportives o lúdiques. A més, s'ha de respectar la distància de dos metres de seguretat respecte de la resta de persones.

Una mesura recomanada per les Nacions Unides

Segons un comunicat que ha emès el govern espanyol, "l'objectiu és alleujar les mesures a les quals han estat sotmesos i les possibles conseqüències negatives que comporta la situació, al mateix temps que es respecten les mesures de seguretat necessàries". Segons el mateix comunicat, "el Comitè dels Drets dels Nens de les Nacions Unides considera que, en la situació d'estat d'alarma, s'hauria de permetre als nens i les nenes de gaudir diàriament d'activitats fora de casa de manera supervisada i mantenint les garanties d'higiene i de distanciament social". 

La mesura, aplaudida pels pares i mares, que podran alleujar la situació dels seus fills i filles, també comporta riscos, i per això l'Estat vol garantir la seguretat de les famílies. I és que està provat que els nens poden ser portadors del virus i no tenir símptomes de la malaltia. De fet, en altres epidèmies com la de la grip, els nens i nenes són grans transmissors del virus. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades