Back to top

Bombers denuncia la manca d'EPIS d'intervenció

Reclamen un millor contracte pel que fa al servei de descontaminació dels seus equips de protecció. Des del sindicat UGT dels Bombers no descarten mobilitzacions si no se'ls dona una solució.

Des del sindicat UGT dels Bombers fa temps que demanen a la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat una millora pel que fa a la substitució d'equips de protecció individuals d'intervenció d'incendis. Des del Camp de Tarragona denuncien que no disposen d'aquest material descontaminat un cop s'ha utilitzat en una operació i per tant han d'utilitzar el mateix EPI durant tota una guàrdia de 24 h.

Qui es fa càrrec d'aquesta descontaminació dels equips és una empresa dedicada a aquesta tasca però des del cos de Bombers asseguren que el servei contractat per la Generalitat és molt limitat.

José Maria Narajo és el representant sindical de la UGT dels Bombers i explica que "L'únic contracte que hi ha és només per la jaqueta i el pantaló, per la resta d'elements dels EPIS no hi ha contractat aquesta descontaminació. A més a més el contracte està limitat a un cert nombre d'equipaments per regió, això vol dir que "si Reus surt i necessita 8 equipaments i després surt Tarragona i necessita també 8 equipaments, Tarragona ja no en tindran".

Per altra banda, des del sindicat també denuncien que alguns vehicles de diversos parcs de bombers estan en mal estat arribant al punt de no poder utilitzar-los per seguretat. Des de Bombers proposen fer intercanvis de vehicles amb el cos de Bombers voluntaris per tal de cobrir les necessitats de les diferents seus.

No descarten mobilitzacions

Des del sindicat asseguren que hi ha molts parcs de Catalunya amb aquestes mancances i gairebé tots tenen algun problema estructural a les instal·lacions. Aquesta situació ha portat al cos de Bombers a tirar endavant un qüestionari per preguntar a les diverses seus quines són les inquietuds dels agents i emprendre diverses accions si escau.

Paraules clau:

Notícies relacionades