Back to top

Borges factura 91 milions els sis primers mesos de 2018

L’EBITDA ajustat del primer semestre de l’any puja a 2 milions d’euros. En el primer semestre, Borges Agricultural & Industrial Nuts ha obtingut un benefici net d’1,5 milions d’euros.
borges

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat el primer semestre del seu exercici fiscal, a 30 de novembre de 2018, amb un import net de la xifra de negocis de 91 milions d’euros i 18.413 tones comercialitzades de fruits secs. Aquestes xifres representen una lleugera disminució en relació amb el mateix període de l’any anterior: del 14,8% i del 8,8% respectivament. La raó és que els clients, en general, han limitat les seves compres a les necessitats del moment, a causa de les expectatives d’una collita d’ametlla superior i d’una tendència a la baixa dels preus de les principals matèries primeres.

En el primer semestre van confluir dos factors que han afectat negativament el resultat de l’exercici. D’una banda, els preus de la nou de Califòrnia han baixat un 23%(0,77 €/quilo); de l’altra, ens trobem en un any de producció off dins del cicle anyer dels festucs de les nostres finques. Tots dos factors han suposat una contribució menor de 2,5 milions del negoci agrícola al resultat consolidat d’1,5 milions, després de la millora del negoci industrial en 1,2 milions d’euros, el qual incorpora l’efecte de la venda de la maquinària i les instal·lacions de la unitat d’envasament de crispetes.

BAIN, que cotitza en el Mercat Continu de la Borsa Espanyola, ha registrat un EBITDA ajustat de 2 milions d’euros, que en el mateix període de l’exercici anterior va ser de 5,4 milions d’euros. Aquestes xifres no contemplen encara els beneficis potencials del pla de desenvolupament agrícola iniciat per BAIN en els dos darrers anys amb la plantació de 1.152,6 noves hectàrees, de les quals a setembre de 2018 es va obtenir producció de 153,5 hectàrees, produint lleugerament per sobre de les projeccions.

Perfil alt i lideratge internacional

BAIN es reafirma com un dels líders mundials en el seu sector, amb unes vendes per valor de 91 milions d’euros a 56 païsosLes exportacions representen el 57,7% de la seva facturació, la qual cosa reafirma el perfil internacional de la companyia. Les ametlles són el producte més venut pel Grup BAIN, ja que arriben al 65% en valor del total de les seves vendes, seguides de les nous, amb un 11% del total.