Back to top

'Botellon' i curses de cotxes al pàrquing del Carrilet

ELIZABETH LÓPEZ / JAUME VICH

La nit reusenca està vivint la seva època daurada. La proliferació de locals d’oci nocturn també té les seves conseqüències ja que han de conviure amb el descans dels veïns. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana ha intensificat les patrulles nocturnes del cap setmana per controlar els actes incívics. Entre els punts més freqüents de consum d’alcohol es troba el pàrquing municipal del Carrilet que s’ha convertit en un punt de trobada dels joves abans de començar la festa.

Els agents de la guàrdia urbana arriben al pàrquing del Carrilet alertats per un avís dels agents de paisà. Asseguren que aquest és un punt habitual de consum d’alcohol durant el cap de setmana. És per això que s’han vist obligats a intensificar les patrulles per aquesta zona arran de l’obertura d’una discoteca al barri.

Els agents acaben de comissar dues ampolles d’alcohol a dos joves que es preparaven uns combinats al cotxe per començar la nit.. Els mateixos joves ho confirmen i argumenten que ho fan perquè no poden assumir l’alt cost de l’alcohol a les discoteques.

Ja ho han sentit...el consum d’alcohol no és l’únic problema d’aquest d’aparcament municipal. Sinó que a part del conegut ‘botellón’, els joves també aprofiten aquest espai per posar música, ballar i fins i tot fer curses de cotxes. Per frenar aquesta dinàmica l’Ajuntament de Reus ha contractat els caps de setmana des del mes de febrer una empresa de seguretat privada que els suposa un cost de 1.800euros mensuals.

Els responsables dels locals d’oci nocturn asseguren que estan molt compromesos amb el barri i afegeixen que sovint són ells mateixos els que denuncien els actes incívics. Finalment, els combinats a aquests dos joves els han sortit cars i es que les sancions per beure a la via pública o als aparcaments municipals ascendeixen fins a 750 euros.