Back to top

Botiguers del Barri Antic de Cambrils demanen hotels a la zona

JONATÁN SORIANO

L'Associació de comerciants Vila Centre del Barri Antic de Cambrils estan molestos per la manca de presència d'hotels a la zona. Segons consideren, l'anterior equip de govern no va fer prou per què els efectes de la promoció urbanística arribés al barri. Un fet que l'anterior regidor d'Urbanisme considera ilògic ja que, tal com defensa, l'Ajuntament no pot obligar a una empresa a instal·lar-se enlloc. 

Els comerciants del Barri Antic de Cambrils estan molestos per la manca absoluta de presència hotelera a la zona. L'Associació de Comerciants Vila Centre considera responsable, en part, l'anterior equip de govern, a qui culpa de no haver fet prou per promocionar el barri i atreure inversors, en el marc d'un planejament que ha deixat les inversions d'El Pòsit, La Llosa Resort i un altre equipament que resta pendent a Vilafortuny,  totes elles a la zona de mar. Segons els botiguers, els carrers de la Vila de Cambrils amaguen moltes construccions que es troben en desús o que tenen una utilitat parcial, i que podrien emprar-se per a la creació de petits equipaments hotelers. 

"El que es podria fer amb aquest tipus de finques, com ara la casa pairal del doctor Gimbernat, és fer un catàleg i fer una política decidida de captació d'inversions en algun format d'hotel amb encant", assegura el vicepresident de l'Associació de Comerciants Vila Centre, Sergi Llorente. 

Unes acusacions que l'anterior regidor d'Urbanisme, David Chatelain desmenteix i assegura que si no hi ha cap hotel al Barri Antic és perquè cap inversor s'ha interesat. Un fet que, segons considera, l'Ajuntament no pot controlar. Les dades del Patronat de Turisme de Cambrils indiquen que ara mateix al municipi hi ha 3.482 habitacions hoteleres i 45 de pensions.