Bronze en llançament de pes per a Irache Quintanal

SILVIA ANDREO

L’atleta reusenca, Irache Quintanal s’ha fet amb la medalla de bronze en pes al campionat estatal de pista coberta. Una competició que s’ha celebrat aquesta cap de setmana a Antequera, Malaga, i on Quintanal no participava des de feia dos anys. Un podi molt important per ella. La seva companya de l’equip València Terra i Mar, Úrsula Ruiz ha estat la guanyadora.

És la medalla de bronze que Irache Quintanal ha aconseguit al campionat d’Espanya indoor en pes. Amb una marca de15 metresi 18 centímetres, l’atleta reusenca ha pujat al podi.
Com ella diu ha estat un retrobament amb aquesta modalitat després de dos anys sense participar.

També ha estat la seva millor marca d’aquesta temporada i un nou rècord en categoria majors de 35 anys. Al 2008 en el seu millor moment esportiu, una meningitis la va allunyar de la competició. Quan va tornar es va bolcar en el pes però no va trobar l’èxit per això aquest podi ha estat com una segona oportunitat.

Irache Quintanal ja pensa en el que té per davant, vol tornar a aixecar la copa d’Europa amb el seu club el Valencia Terra i Mar, com l’any passat, on competirà només en disc. Al juliol l’espera el campionat de Catalunya i a l’agost el d’Espanya de pista coberta, on competirà tan en disc i com en pes i amb un únic objectiu: emportar-se la plata.